Белгийският футболист Емерик де Врийзе, който вече е играч  на Локомотив Пд, сам си е тръгнал от Локомотив Сф,  където беше на проби. 29-годишното крило най-напред пристигна в  "Надежда", но останал силно притеснен от ситуацията на стадиона  там.

След като по време на една от тренировките видял, че  в чантата на лекаря има едва две ролки лейкопласт и нищо друго,  футболистът взел решение да не остава там, пише БТА. Той помолил мениджъра си да потърси друга опция за него и  след тестове в Локомотив Пд, той беше одобрен от треньора  Неделчо Матушев.

Версията на Локо Сф обаче е друга, научи Гонг. В "Надежда" той бе изпробван в контрола срещу Пирин Бл и веднага след нея коментарите за него бяха, че има техника, но му липсват скорост и динамика, от каквито качества се нуждаят в отбора. 

Дали решението му е било правилно, ще стане  ясно утре, когато "смърфовете" гостуват на столичния Локомотив в последен мач от 8-ия кръг на "А" група. Емерик де Врийзе е вторият нов чужденец, който пристигна в паузата на заради националния отбор след аржентинския защитник Елиан Парино.