Локомотив София продължава с отличните си изяви в последно време, след като постигна победа и над Ботев Пловдив. В мач от 27-ия кръг на стадиона в столичния квартал "Надежда" "железничарите" постигнаха успех с 1:0, благодарение на гол с глава на Емил Гъргоров.

Двубоят със сигурност няма да се запомни с някакви особени достойнства, но попадението на Гъргоров през втората част донесе ценни три точки за Локомотив, с което столичният тим се доближава все повече до място в евротурнирите през следващия сезон. Освен това тимът на Димитър Васев намали на 5 точки преднината на върха на Лудогорец, който загуби гостуването си на Берое в събота.

През първото полувреме играта бе предимно в средата на терена като двата тима демонстрираха доста брак в действията и липса на положения пред двете врати. Все пак в края на полувремето Локомотив бе отборът, който бе много близо до откриването на резултата. След центриране от фаул и отклоняване на топката от Балтанов, Камен Хаджиев стреля с глава от добра позиция, но топката мина встрани от вратата.

След точно час игра домакините все пак успяха да вкарат първия и оказал се единствен гол в двубоя. След бърза контраатака Йордан Тодоров центрира отлично отдясно към наказателното поле, там добра позиция бе заел Емил Гъргоров, който засече с глава и майсторски вкара за 1:0.

След попадението Ботев опита да упражни натиск, с който да достигне до равенството. Това обаче не се получи и единственото по-сериозно положение бе изстрел с глава на Мариян Огнянов, минал встрани от вратата. Владислав Романов пък имаше възможност да отбележи втори гол за Локомотив, но вместо да стреля, реши да подава и сбърка.

С победата Локомотив затвърди позицията си на втори в класирането. В момента „железничарите“ имат 50 точки, на 5 зад лидера Лудогорец и 4 зад третия ЦСКА, който е с мач по-малко. Ботев пък продължава да няма победа в Първата шестица и остава последен в нея с 39 точки.