Литекс и Локомотив Сф са отборите в „А“ група с най-дълги действащи успешни серии в този момент. Двата тима не познават вкуса на загубата в шампионата от месец ноември 2014 година досега. Иначе за Купата и двата тима регистрираха поражения в този период – Литекс от Лудогорец, а Локо Сф от Локо Пд.

В първенството и Литекс, и Локо Сф се движат в отличен график и логично са трети и четвърти в класирането с по 43 т., с предимство за железничарите от преките двубои.

Последната шампионатна загуба на Литекс датира от 8 ноември миналата година – 1:2 у дома срещу Ботев, а оттогава ловчанлии са записали 6 победи и 3 равенства. Локомотивци пък паднаха за последно на 30 ноември 2014 г. при гостуването си на Лудогорец – 1:5. От този ден досега хората на Димитър Васев имат 5 победи и 2 ремита.

Разглеждайки само мачовете за първенство през 2015 г., отново двата тима са най-успешни от всички. Те спечелиха по три срещи, при две ремита, като головата разлика на Локо Сф в тях е 8-2, а на Литекс 3-0, единствен без допуснат гол. С по 11 пролетни точки двата тима са първи и втори само за периода след подновяването на първенството.

Левски, Лудогорец и Ботев са набрали с по 1 точка по-малко от тях през 2015-а. ЦСКА куриозно има само една пролетна точка в актива си и 0-9 голово съотношение. „Сините“ пък от всички в двете шестици са вкарали най-много попадения – 18.

Любопитно е, че само в рамките на 5 пролетни кръга Локо Сф и Литекс съкратиха изоставането си от втория в подреждането ЦСКА от минус 12 на минус 2 точки /43-45/.