Локомотив Сф ще влезе в преговори с Националния стадион „Васил Левски“, в случай, че тимът спечели правото да играе в евротурнирите и всичко е наред с лиценза на клуба, научи Gong.bg.

“Железничарите“ нямат евролиценз за своя стадион и ще трябва да търсят друго съоръжение за домакинските си мачове в континенталните турнири.

Първоначалната заявка на клуба от „Надежда“ беше за Градския стадион в Ловеч, като имат изгодно предложение и за „Лудогорец Арена“ в Разград. По-добрият вариант за софийския клуб естествено би бил да играе домакинствата си в столицата.

Преди години Локо Сф домакинстваше както в Европа, така и в „А“ група именно на Националния стадион. Тогава клубът натрупа дългове към „Васил Левски“, откъдето откриха съдебна процедура за сумата от 77 000 лева. Напоследък обаче двете структури са стоплили взаимоотношенията си, като се очаква Локомотив да издължи на стадиона поне част от сумата, срещу което да получи правото да играе евентуалните си евромачове в центъра на София.

Локомотив Сф заема второ място след 26 изиграни кръга в „А“ група, а сегашното статукво в първенството му дава нелоши шансове да спечели евроквота.