Беззъбият ЦСКА не успя да се възползва от грешката на Лудогорец вчера и да дръпне с повече от три точки на преследвача си. "Червените" паднаха с 0:2 на стадиона в "Надежда" от Локомотив София и статуквото на върха се запази. 

Момчетата на Стойчо Младенов бяха напълно безидейни в атака, а завършиха мача и с деветима души. Изгонени бяха Луис Соарес Платини преди почивката и Апостол Попов след нея. През втората част "железничарите" нанесоха смъртоносния си удар с попаденията на Преслав Йорданов и Владислав Романов и почти сигурно си подпечатаха визите за Топ 6. 

Първата част не предложи особени емоции на зрителите, които бяха понапълнили стадион "Локомотив". Или поне що се отнася до положенията. Теренът не предразполагаше към особено атрактивни отигравания, но и двата тима бяха заложили на сигурността. 

Една от най-интересните ситуации беше в самото начало. Само 90 секунди след първия съдийски сигнал "железничарите" претендираха за дузпа за игра с ръка на Марин Оршулич в наказателното поле, но реферът Георги Кабаков реши, че няма нарушение. 

Впоследствие двата тима се хвърлиха в здрава битка, което беше очаквано на ужасяващия терен в "Надежда". И "червено-черните", и "червените" залагаха предимно на дълги центрирания, а и на статични положения. 

Евертон Джилио-Том и Владислав Романов от състава на домакините, както и Жуан Фелипе и Луис Соарес Платини бяха най-активни в тези ситуации, но вратарите Божидар Митрев и Якуб Дивиш нямаха особени затруднения. 

Най-чистата възможност за гол беше в 33-та минута. Тогава Александър Бранеков наивно подари топката на Жуан Фелипе в наказателното поле. Точно преди бразилецът да центрира обаче, Румен Трифонов изби в корнер. 

Така мачът вървеше спокойно, макар битката да беше сериозна. И изведнъж стана напечено. В 39-та минута Фелипе удари без топка Марко Ранджелович от Локомотив, но реферът не го видя и халфът на ЦСКА се размина с изгонването. 

Но минута по-късно повторно такова положение със замесен "червен" играч, вече беше отсъдено. Без никаква видима причина Луис Соарес Платини удари в лицето Йордан Тодоров, при това в половината на "железничарите". 

Това се случи пред погледа на помощник-съдията и Кабаков без да се колебае изгони национала на Кабо Верде за глупавата му постъпка. Така "червените" останаха с десет души, а превантивно беше сменен кибритлията Тончи Кукоч, който си изпроси веднага жълт картон и можеше също да отхвърчи преждевременно. 

Въпреки напрегнатите минути в края на първата част, почивката дойде, за да уталожи страстите, а резултатът се запази нулев. И двата тима обаче така и не успяха да отправят точен и опасен удар към двамата вратари. 

През втората част положенията не бяха доста повече. На терена се появи за Локомотив София Емил Гъргоров, който направи повторен дебют за тима срещу бившите си съотборници от ЦСКА. И Бадема беше в основата на гола на Локо. 

В 55-та минута виртуозен негов пас качи топката на главата на Преслав Йорданов и централният нападател разстреля с Якуб Дивиш - неспасяемо попадение и "червено-черните" поведоха с 1:0. 

Това активизира "червените", които стигнаха до първата си сериозна опасност едва в 60-та минута. Тогава след слаб пас на Жуан Фелипе топката всъщност попадна на крака на Неманя Милисавлевич. Той стреля, но Митрев изби. Топката обаче стигна до Тони Силва, чийто изстрел в последния момент беше избит от защитник. 

Гостите продължиха да атакуват повече, но бяха доста хаотични. Жоаким опита да създаде главоболия на противника, но беше беззъб. Инертният Тони Силва опита в 70-та минута да вкара, но се самоконтузи, а контузи и Митрев. 

Така мачът вървеше в едно русло, което задоволяваше домакините. И за да стане задачата им още по-лесна, глупав втори жълт картон си изкара влезлият като резерва Апостол Попов. Той задържа за фланелката Даниел Генов и заслужено беше изгонен в 78-та минута. 

Това отвори огромни пространства за играчите на Локо. Бранеков с глава не успя да вкара, а Дивиш изби. Но малко след това интригата приключи. В 83-та минута Елтон дош Реиш проби по десния фланг, намери Преслав Йорданов, който стреля в Дивиш, но при добавката на празна врата Владислав Романов вкара за 2:0. 

До края на мача този резултат се запази, макар че и Локо София завърши с човек по-малко. Излезе Марко Ранджелович, но не заради червен картон, а заради контузия и извършени три смени. Така домакините взеха важни три точки и на практика си подпечатаха визите за Топ 6.