Локомотив София продължи да бъде без загуба от началото на плейофите в А група и след визитата си в Ловеч. В директен сблъсък за второто място столичани си тръгнаха с 0:0 като гост на Литекс, което обаче увеличи пасива им спрямо лидера Лудогорец на 7 точки. В същото време ремито запази статуквото между „червено-черните“ и „оранжевите“ в класирането, където столичани водят с 51 срещу 48 точки.

Първата част, макар и динамична по своята същност, беше доста далеч от определението за зрелище. На терена в града на люляците имаше доста битка и топката бързо стигаше от едното до другото наказателно поле, ала нещичко липсваше в завършващата фаза от играта и при двата тима.

Точен удар публиката на трибуните видя за първи път чак в 17-ата минута, но Бьорн Маарс трябваше да се постарае много повече, за да затрудни Божидар Митрев.

Локомотив обаче имаше за какво да съжалява през откриващите 45 минути. В 24-ата столичани стигнаха до много опасно положение след центриране от корнер. Отляво по атака Румен Трифонов центрира пред вратарското поле, където оставеният без опека Марко Ранджелович нанесе плътен изстрел с глава. Той обаче бе в обсега на вратаря, който изби.

В 41-ата минута Баривиейра пак трябваше да се намесва, след като Ламжед Шехуди избяга отляво, за да получи и от не много благоприятен ъгъл отправи тежък шут. Бразилският страж не рискува и боксира с две ръце.

Втората част предложи доста по-открит футбол, а в рамките на една минута двата тима си размениха по една чиста ситуация. В 58-ата минута Локомотив се възползва от директния си стил, за да изведе Влади Романов на скорост отляво. Крилото навлезе в наказателното поле и пусна успореден пас за налитащия при втора греда Том. Той не нанесе най-сполучливия удар, но преодоля Винисиус, като само навременното връщане на Божиков попречи на сигурен гол.

Буквално в ответната атака Данило Асприля изостри събитията с пробив отдясно и ниско центриране във вратарското поле. Божидар Митрев се издъни в опита си да улови, а това откри шанс пред Кристиян Малинов да стреля към вратата от 6-7 метра. Младокът обаче не можа да прокара кълбото през купа от играчи.

Последва познатото затишие от първата част, без нито един от двата тима да взима надмощие. Може би Литекс имаше известен териториален превес, но пък Локомотив се преориентира изцяло към игра на контраатаки, така че това влизаше в плана на гостите.

В 78-ата минута домакините все пак получиха още една възможност да изкопчат нещо повече от двубоя. Кристиян Малинов с хубав дрибъл премина през няколко играчи пред наказателното поле и остави вдясно за Асприля. Той пък центрира перфектно към далечната греда, където Йонсен беше сам. Нападателят обаче тотално се провали при изстрела с глава и го прати високо над гредата.

По този начин Локомотив записа трето реми в 6-те си мача от плейофите дотук, в които регистрираха и същият брой победи. За ловчанлии равенството също бе трето, но те имат едно поражение – с 1:3 от лидера Лудогорец