Локомотив София се наложи с 3:1 над Ботев Пд в мач от 12-я кръг на А група. Головете за столичани отбелязаха Иво Иванов, Евертон Джилио Том и Владислав Романов, докато за гостите точен бе Цветелин Чунчуков.

За жалост, мачът не бе издържан изцяло във футболен дух, след като пловдивчани имаха претенции към някои реферски отсъждания, а в 38-ата минута, претендираха за дузпа. Освен това, малко след тази ситуация, фенове на „канарчетата“ нахлуха на пистата на терена, явно афектирани от случилото се. За щастие, след намесата на стюардите, на наставника на Ботев Велислав Вуцов, и нападателя на тима Иван Цветков, запалянковците се успокоиха.

Локо Сф започна мача по-активно, като след първия четвърт час „столичните железничари“ създадоха по-чистите положения пред противниковата врата. В 13-ата минута пък дойде едно разбъркване пред наказателното поле на Локо Сф, а Лъчезар Балтанов получи топката, опита силен шут, но твърде неточно над напречната греда на Божидар Митрев. В ответната атака Даниел Генов напредна от дясно, центрира към Ламжед Шехуди, който се намираше около точката за дузпата. Последният отправи изстрел, но Адам Стаховяк отрази.

Две минути по-късно Даниел Генов отправи удар от ляво, като принуди вратаря на „канарчетата“ да вади топката в корнер, а след неговото изпълнение столичани излязоха напред в резултата. Топката бе центрирана от дясно на вратата на Стаховяк в наказателното поле. Там с нея игра Иво Иванов, който отправи удар, среден като сила. Стражът на пловдивчани като че ли подцени ситуацията, хвърли се към левия си ъгъл, накъдето бе насочена топката, първо я улови, а след това я изпусна и така тя се озова в мрежата му за 1:0 в полза на локомотивци.

След попадението „столичните железничари“ продължиха да атакуват, а в 21-ата минута Антонио Ливрамендо напредна от дясно, центрира в пеналта, но Томаш Иршак изчисти.

В 25-ата минута Мариян Огнянов пусна добър пас към Цветелин Чунчуков, който навлезе в наказателното поле. Елтон обаче се намеси, последва съприкосновение между двамата, като играчът на домакините отне топката, а Чунчуков падна на терена. Главният рефер Георги Димитров посочи играта да продължи. Минута след това именно Чунчуков бе отново в центъра на събитията. Той оправи удар, а Божидар Митрев изби в корнер, от който не произлезе нищо.

В 29-ата минута Локо Сф удови аванса си след красиво попапдение на Том. Той получи топката пред дъгата на наказателното поле и със силен, и плътен удар с десния крак я прати в долния десен ъгъл на вратата на Стаховяк за 2:0.

След половин час игра страстите на терена обаче станаха доста нажежени. В 38-ата минута гостите претендираха за дузпа, след като Иван Цветков центрира от ляво в наказателното поле, а топката срещна ръката на Елтон. Арбитърът на мача Георги Димитров обаче даде знак играта да продължи, а това му навлече гнева на футболистите на Ботев. Те го наобиколиха, за да му потърсят сметка, а в крайна сметка заради оспорването на неговото решение Пламен Николов получи жълт картон. Тази ситуация изнерви в значителна степен щаба на гостите, който и преди това показаха недоволство и от други реферски отсъждания, а това намери своето отражение и у феновете на „канарчетата“.

Група разгневени привърженици нахлуха на пистата в 44-ата минута след като откъртиха оградата пред себе си. Наложи се намесата на стюардите, а за да не се стигне до по-сериозни ексцесии наставникът на Ботев Велислав Вуцов и Иван Цветков се втурнаха да успокояват запалянковците, които в крайна сметка след това се прибраха в тяхната зона.

Вторите 45 минути стартираха в доста по-умерено темпо, като Ботев бе малко по-активният тим на терена. Играчите на тима от града под тепетата направиха няколко атаки, а в 69-ата минута при една наглед не толкова опасна ситуация гостите върнаха едно попадение. Йордан Христов центрира от дясно, а в наказателното поле на локомотивци се получи разбъркване. С топката игра Мариян Огнянов, след това тя стигна до Цветелин Чунчуков, който овладя на гърди, а след това отправи удар, който се озова в мрежата на Локо Сф - 1:2.

Само десет минути по-късно обаче възпитаниците на Димитър Васев вкараха трети гол. Пас от дълбочина стигна до Даниел Генов, който задържа топката умело, въпреки че бе притесняван от бранител на пловдивчани, след това комбинира с Владислав Романов, който с техничен прехвърлящ удар накара Адам Стаховяк да вади за трети път топката от мрежата си – 3:1.

До края на мача Локо Сф имаше и други възможности, но късметът не се усмихна на играчите на столичани. Ботев пък не успя да завърши в пълен състав, след като Божидар Васев получи втори жълт картон за задържане на Владислав Романов в самия край.

Така със спечелените три точки Локомотив Сф е на 5-а позиция с 20 пункта, а Ботев е 7-и с 18.