Старши треньорът на Локомотив София Димитър Васев е обезпокоен от кратките срокове, които остават за привличане на нови играчи.

Наставникът има няколко футболисти в своя трансферен списък, с които са водени преговори, но те все още не дават своя окончателен отговор, тъй като се надяват на предложение от чужбина. Едно от тези имена е Емил Гъргоров, който пред Нова телевизия призна за интереса на железничарите.

Отборът на Локо София отпътува тази сутрин за втория си зимен лагер, който ще се проведе в турския курорт Анталия.

„Да, доволен съм от подготовката до момента, най-вече проблемите, които имахме с някои от момчетата, които не бяха възстановени или контузени, започват да се оправят и сме в пълен състав. Всичко върви нормално“, сподели Васев.

„Трябват ни двама-трима футболисти, но дали ще можем да ги вземем... Трудно осъществяваме трансфери. Разговаряме с футболисти, въпросът е, че те искат да изчакат. Лошото е, че при отрицателен отговор, няма да имаме време да реагираме. Крайните срокове постоянно се променят. Един от футболистите, които искаме да вземем е Емил Гъргоров. Финансово всичко е изчистено. За всички футболисти вариант номер 1 е чужбина“, допълни наставникът.

„Ще имаме полза от тези контроли, които ще изиграем в Турция. Има запитвания за наши играчи, но мисля, че към момента никой няма да напуска.“

„След мача, който е предвиден за националния отбор, ще пуснат футболистите (Божидар Митрев и Даниел Генов – бел.ред.). Нашето желание беше на 4 февруари да играят контрола, след това да отидат. Абсурд да не ги пуснем. Националният отбор винаги е с приоритет и се съобразяваме с това“, завърши Васев.