Станаха ясни датите за баражите, които трябва да изиграе Локомотив Сф, за да спечели промоция за Югозападната „В“ група.

„Червено-черните“ си осигуриха първото място в СРГ-север и най-напред трябва да срещнат втория в СРГ-юг в полуфинал на кръст на 21 май. В другия мач играят първият в южната дивизия на столицата с втория от северната. Втори в групата на Локо Сф засега е Левски Чепинци, а в другата група води Витоша Бистрица II, а втори е Царско село.

Победителите, пак на неутрален терен в един мач, се срещат за първото място в София град на 28 май.

Излъченият шампион на София град продължава напред с баражите, които са на 4 и 8 юни, отново в по един мач. В тях, ако са станали първенци на столичната група, локомотивци ще играят срещу първите отбори в София област, Перник, Пазарджик, Благоевград и Кюстендил. Тегли се жребий, като на първата дата два от отборите почиват, а останалите четири излъчват два тима на полуфиналите. Там те се срещат отново по жребий с почивалите по-рано, за да излъчат два отбора за ЮЗ „В“ група следващия сезон.

Тук трябва да се направи уговорката, че заради очакваните реформи в структурата на българския футбол и евентуалното пренареждане на доминото, и надолу по йерархията е възможно броят на квотите за ЮЗ „В“ да бъде и по-голям от две. Другата причина е броят на изпадащите тимове от втория ешелон в третия от югозападния регион, от което зависи и попълването отдолу нагоре.