Босът на автентичния Локомотив Сф Петър Касев обяви бомбастични новини, свързани с близкото бъдеще на клуба, който в момента не развива дейност.

Пред БТВ Касев съобщи, че вярва в образуването на нова Висша лига, в която предвожданият от него Локомотив ще участва. Нещо повече – клубът вече разполага с бюджет от 3,6 милиона лева и даже вече е ангажирал четирима нигерийски футболисти, като част от сериозната селекция, която стяга.

Касев добави, че след няколко дни ще обяви и името на новия треньор на отбора.

Най-шокиращото разкритие на Касев обаче се отнася до новия клубен стадион: „Започваме строителството на новия ни стадион. Той ще бъде в „Младост“ 4, където разполагаме с 57 декара земя. Стадионът ще се нарича „Локомотив Арена“ и ще разполага с 22 500 места. Строителството ще бъде възложено на една германска и на една австрийска фирма“, заяви Касев.

Както е известно, през лятото той пое Локомотив Сф в ЮЗ „В“ група. След серия скандали обаче отборът не можа да продължи участието си по финансови причини и бе изваден от първенството. В момента „червено-черният“ тим, собственост на Касев, не развива футболна дейност. Касевият Локомотив има правото от следващия сезон да се състезава в четвъртото ниво на родния футбол, ако не се стигне до главоломни промени с въвеждането на нова Висша Лига.

В момента клуб с друга регистрация - Локомотив Сф 1929, с президент Иван Василев, се явява като продължител на железничарската идея и играе в четвърта дивизия /СРГ-север/.