Над 300 фенове уважиха рестарта на Локомотив София. На трибуните на стадион „Локомотив“ бяха и ВИП персони, известни локомотивци, като министърът на икономиката Божидар Лукарски и областния управител Веселин Пенев.

Бомбички, димки и скандирания ознаменуваха първата тренировка на отбора, който ще се състезава в четвъртото ниво на родния футбол. Така Локо София регистрира безпрецедентното трето започване на сезон 2015/2016.

Очаквано сред футболистите на треньора Тони Велков се появиха известни ветерани като Калоян Караджинов, Юлиян Петков и Дарко Савич. Очаква се утре към тима да се присъедини и Румен Горанов. Останалите са 11 юноши от отбора, станал втори на държавното тази година, както футболисти от дублиращия отбор през миналата кампания. Очакват се и още попълнения.

„Благодаря първо на отбора, спечелил третото място в А група миналия сезон и треньора му Димитър Васев, както и на нашите верни фенове“, заяви Тони Велков. „Пред нас не може да има друга цел, освен незабавно завръщане във В група. Само това отива на отбор като Локомотив. Титлите и купите от историята ни напълно ни принадлежат. Ще трябва да направим няколко контроли до началото на първенството и първата проверка ще бъде в събота от 10 часа на нашия стадион срещу отбора на Лозен. Идната сряда пак тук ще играем с Академик София. Ще предложим на другите отбори и когато те са домакини, да играем на нашия стадион, но няма как им се разсърдим, ако откажат. Локо София е голямо име и за тях ще бъде чест да ни приемат. Юлиян Петков ще ми помага в тренировките освен че ще бъде футболист, а с вратарите ще се занимава Владимир Манолков“, каза Тони Велков.

Включете се в новия Viber публичен чат на Gong.bg - следете коментарите под новините на журналистите в Гонг!