Отборът на Локомотив София до 13 години спечели и втория си мач от груповата фаза на Световното първенство по футбол за юноши Гьоте Къп в Гьотеборг, Швеция.

Съперникът на "железничарите" във втория двубой бе финландския Тампере, който отстъпи пред българите с 0:2. В герой за отбора на Юли Петков се превърна Валентин Николов, който вкара и двата гола.

В сряда Локомотив ще се изправи в последната си битка от груповата фаза срещу шведския Кунгсбака и ако не загуби ще се класира най-малко сред най-добрите 34 в тази възрастова група.

В същото време юношите на Ботев Пловдив от набор 2001 също постигнаха втора поредна победа в турнира. Във втория си мач от груповата фаза "канарчетата" се наложиха минимално с 1:0 над шведския Стенгебро Юнайтед.

"Жълто-черните" изпитаха сериозни затруднения срещу шведите, но в крайна сметка успяха да се поздравят с успеха. Победното попадение падна пет минути преди края, когато Емил Колев получи топката на границата на наказателното поле и с прекрасен удар в горния десен ъгъл донесе победата на пловдивчани.

В сряда Ботев се изправя срещу норвежкия Нордстранд, като двубоят е от 11:30ч. българско време.