Локомотив София продължава отличното си представяне на свой терен от началото на сезона, и взе точка от шампиона Лудогорец, като доминираше през голяма част от мача, завършил 2:2.

Локо София все още няма поражение у дома, но за първи път допусна повече от един гол, и така не успя да стигне до пълен успех.

Лудогорец бе с доста от резервните си играчи, като голяма част от титулярите дори не бяха в групата, пазени за реванша от Шампионската лига със Стяуа.

Победата остави и ЦСКА едноличен лидер в класирането в А група, като Лудогорец е с две точки по-малко - 11. Локо София има осем в своя актив.

Локо София започна нелошо мача, и имаше по-добрите атаки в началото. Още първата опасност пред вратата на Митрев обаче се превърна в гол, след като в деветата минута Абел Анисе премина през няколко съперникови футболисти, и от 20-тина метра стреля плътно и точно за 1:0 в полза на Лудогорец.

Десет минути по-късно Роман Безяк направи сериозен пропуск. Той бе изведен сам на почти празна врата от Дани Абало, с балонно подаване. Митрев бе излязъл много напред, и само тичащият до Безяк защитник бе преграда за топката, но словенският нападател не успя да нацели добре топката и би над напречната греда.

След като откри резултата, Лудогорец отново прие играта в своята половина, Локомотив започна да притиска шампионите в тяхното поле, и не след дълго се стигна до изравняване. В 31-та минута Елтон отправи фантастичен удар отдясно, по диагонала, и от 30 метра матира Чворович за 1:1.

Още преди да е изминала минута от второто полувреме, Локо София направи и пълен обрат.

Шехуди центрира отляво, Генов остана под топката, но Том я овладя в ъгъла на вратарското поле и с отличен удар я прати в мрежата.

В 55-та минута след страхотен рейд на Романов по левия фланг, Бранеков се бе озовал на върха на нападението, и се размина на сантиметри с топката, но не успя да я засече във вратата от четири-пет метра.

Една от малкото спорни ситуации дойде в 62-та минута, когато добър пас изведе Мисиджан на ръба на засадата, напредна сам срещу Митрев, но бе застигнат от защитник на дъгата, и притеснен, не успя да стреля силно, и Митрев спаси. Мисиджан поиска нарушение, но Никола Попов не отсъди нищо. Секунди по-късно, Божидар Митрев спаси вратата си след коварен рикошет, след удар на Ешпиньо.

В 68-та минута Лудогорец остана с 10 души, след като Шоко набързо си изпроси два жълти картона.

Локо София обяче не успя да се възползва, а пореден невероятен пропуск направи Том. Центриране от корнер бе свалено от Камен Хаджиев на далечната греда, където Том бе непокрит, но от половин метър не успя да засече.

Въпреки че бе с човек по-малко, Лудогорец потърси изравняването, и го намери.

Анисе изравни след рикошет в 83-та минута. След не особено силен удар, при това от разстояние, той залъга Митрев, който тръгна в противоположния ъгъл, и шутираната от 20-тина метра топка влетя в мрежата.

И двата отбора показаха и признаци на умора в последните минути, а назначеното петминутно продължение не даде никакъв резултат, и Локо София изпрати Лудогорец с точка, преди най-важния мач на разградчани този сезон.