Локомотив Пловдив победи Локомотив София с 2:1 в среща-реванш от 1/4-финалите в турнира за Купата на България и с общ резултат 4:2 се класира за полуфиналите на турнира.

Гостите от Пловдив откриха резултата в 33-ата минута чрез Йоан Ласиман, а Траян Траянов изравни в 44-ата минута на срещата.

Спас Делев отбеляза победния гол за "смърфовете" в 55-ата минута с перфектно изпълнен пряк свободен удар. Малко по-късно той се контузи и напусна терена.

Двата отбора започнаха доста агресивно и първите положения бяха за гостите, като в 9-ата минута Спас Делев се размина с гола пред вратата. Първата добра ситуация за столичани дойде в 18-ата минута чрез Преслав Йорданов, който навлезе от дясно и след като се доближи на десетина метра изстреля топката по
земята, но тя излезе в аут. 

Новото попълнение Мехди Бурабия на два пъти можеше да изведе смърфовете от Пловдив напред, но в 24-ата минута стреля в тялото на вратаря.

По-добрата игра на Локомотив (Пловдив) беше материализирана в 30-ата минута, когато Ласиман откри резултата. Cпас Делев центрира от фаул, вратарят на домакините Митрев отби топката, а извън наказателното поле Кики стреля. Топката се отби в защитата и се спря в Ласиман, който се откъсна от защитата и откри. Това е негов втори гол за "смърфовете", като и двата са срещу този
съперник.

Домакините изравниха 11 минути по-късно. Автор на попадението стана Траян Траянов, който с левия крак засече центриране на Даниел Генов от корнер.

И началото на второто полувреме беше за гостите, които стигнаха до една чиста голова ситуация, изработена от Радослав Димитров-Меси и пропусната от малкото поле от Дани Кики. Отбитата топка беше взета от Мехди Бурабия, който навърза трима играчи на противника и беше препънат от Бранеков пред наказателното поле, което означаваше свободен удар. Спас Делев изпълни перфектно и не остави никакъв шанс на вратаря Митрев.

Tри минути след гола Спас Делев не успя да вкара сам срещу вратаря, след като Йоан Ласиман му извади топката чудесно. При добавката пък Кики не вложи сила. В следващите минути пловдивчани можеха да увеличат преднината си, но неточности и липса на класа попречиха на отбора на Христо Колев.

Така пловдивчани станаха втория отбор, който се класира за 1/2-финалите след Левски, който отстрани Хасково.