Силният човек в Локомотив Сф Петър Касев даде интервю за Gong.bg, в което коментира проблемите, с които се срещат новите собственици, непосредствено преди старта на отбора във В група

Г-н Касев, трябваше да имате среща с областната управа, която е собственик на стадион „Локомотив“, тъй като имате намерение да инвестирате в съоръжението. Какво се случи?

Срещнахме се със заместник-областния управител, срещата беше опознавателна. Проблемът е, че стадионът е собственост на София-област и ние там сме нелегитимни. Нямаме никакъв договор за използването му. Хипотетично, утре може да да дойде инспекция на стадиона и да ни каже: „Какви сте вие? Покажете договор за използване на съоръжението.“ Може да ни тълкуват като натрапници, като самонастанили се там.

- Ситуацията беше същата и по времето на Николай Гигов, дълги години досега...

Да, била е същата, стадионът е би използван без договор, не искам да коментирам това. Ние искаме всичко да е легитимно. Бяхме депозирали 1 300 000 лева за ремонтни работи и за самия клуб. Искахме да инвестираме около 1 милион в съоръжението. Отговориха ни, че това няма как да стане, тъй като не сме собственици, нито пък наематели. Затова разблокирахме сумата. От нея 360 000 лева са специално за нуждите на клуба. Дали сме пълномощно на Кристиян Добрев да разполага с тази сума, както намери за добре за нуждите на клуба от понеделник. Дали сме и на треньора Валерий Дамянов дебитна карта, с която могат да се закупуват необхидими неща за първия отбор, като лекарства, например.

Говори се за неплатени суми за ток, за вода...

Да, от областната управа ни предадоха неплатени сметки за вода на стойност 130 000 лева, други сметки...

Добре, има ли опасност първият мач за първенство срещу Балкан да не се състои?

Няма такава опасност. Мачът ще се играе на стадион „Локомотив“.

Феновете говореха, че билетите ще бъдат по 3 лева и да купуват по няколко, за да се плати токът.

Не, цената на билетите ще бъде по 10 лева и така ще бъде през целия сезон.

Разбрахте ли се със Септември и с Ботев Ихтиман да приемат ЦСКА на вашия стадион?

Да, имаме договореност и с двата клуба да домакинстват на стадион „Локомотив“ срещу ЦСКА.