Дребните акционери в Локомотив Сф са били приканени да върнат акциите, които притежават, и вече са го сторили. Както Gong.bg писа пръв, досегашният собственик Николай Гигов продава клуба и е намерил сериозни кандидати. Бизнесмените Мирослав Касев и Димитър Петков ще изземат и неговите акции.

Това е още един ясен знак, че до дни ще бъде обявена официално сделката с извадения от „А“ група 4-кратен шампион на България. На 9 юли клубът ще се проведе общо събрание.

Касев и Петков имали различни бизнеси, сред които са търговия със земеделски земи, строителна фирма и др. Димитър Петков е футболният човек от двамата, след като в началото на 90-те години беше президент на Хасково. Именно от него се очаква да се занимава по-отблизо с чисто футболните дела в клуба. На първо време след официализирането на сделката ще трябва да бъде сфомиран ръководен екип, като предложения да влязат в него са получили двама от досегашните ръководители - Кристиян Добрев и Чавдар Цветков.

Заради сътресенията с отнетия лиценз и продажбата на клуба, Локомотив Сф категорично изостава в подготовката на новия сезон в Югозападната „В“ група, който започва на 8 август, а жребият ще се тегли на 27 юли. Всички досегашни играчи на Локомотив се разбягаха по различни дестинации и в момента клубът не разполага с нито един футболист, освен юноши. Ще трябва да бъде направена селекция в съкратени срокове в момент, когато всички останали са я направили и са започнали подготовка.