Изпълнителният директор на Локомотив Сф Войчо Величков коментира пред Gong.bg причините за напускането на отбора от страна на локомотивци, израснали в клуба, като Николай Велков и Антон Славчев. Доста от феновете на тима се вълнуват в социалните мрежи от факта, че юноши на клуба си тръгват, което ни накара да потърсим информация от извора.

„Да, знам, че има вълнение сред феновете. Случаят с двамата е следният. И на двамата им предложихме договори, такива каквито и на останалите в тима. Ники Велков не каза нищо, просто напусна. Антон Славчев пък пожела увеличение на сумата. Ние поискахме време, за да го обмислим, но той не се яви на две тренировки, така че не дочака отговора ни. Ние, знаете, че искаме да привличаме и да задържаме в отбора локомотивците. Виждате, че взехме Даниел Пеев и Слави Паскалев. Търсим и още, но не виждаме подходящи такива или пък свободни.“

„Наясно сме с това, че отборът ни още не е готов за първенството, получи се такава ситуация при нас, че нещата се забавиха. Ще продължим да търсим играчи, знаем на кои позиции какво ни е необходимо“, коментира Бойчо Величков.

Локо Сф стартира във Втора лига в понеделник от 18 ч. с гостуване на Левски Карлово в Хисаря.