Локомотив София и Етър изиграха здрав мач, но не излъчиха победител в дербито на 7-ия кръг на Втора лига. На стадиона в "Надежда" двата тима стигнаха само до нулево равенство, което не промени амбициите им в класирането, но поне те могат да са доволни, че показаха качествена игра. 

Отборите от столицата и Велико Търново направиха много равностойна и оспорвана първа част, в която чистите положения просто липсваха. Те залагаха на здравата битка, а ударите към двете врати бяха предимно от дистанция или пък след центрирания, но вратарите така и не бяха сериозно затруднени. 

Между 10-та и 24-та минути "железничарите" и "болярите" си размениха по две опасни атаки, но те така и не доведоха до чисти положения и така първата част дойде при нулево равенство. След подновяването на играта обаче интересните ситуации бяха много повече и определено тимовете могат да съжаляват, че някой от тях не стигна до гол. 

Първо в 54-та минута Емил Виячки стреля от дистанция за Локомотив София, но ударът му беше отразен, а това беше най-хубавата ситуация в двубоя дотогава. В ответната атака и великотърновци стигнаха до далечен удар, но вратарят на "червено-черните" Александър Любенов се представи великолепно и отрази опасния изстрел. 

В 61-та минута дойде и най-чистото положение за Етър. Тогава юношата на ЦСКА Джихат Кямил излезе сам срещу Любенов, но ударът му беше избит с една ръка от стража. Топката обаче стигна до връхлитащия Петър Димитров, но той не можа да я насочи в мрежата и атаката беше опропастена. 

Домакините от София определено също имат за какво да съжаляват след фрапантния пропуск на Димитър Георгиев четвърт час преди края. Тогава той преодоля защитник и се озова на стрелкова позиция срещу вратаря на Етър, но за негово нещастие топката мина на сантиметри над вратата. 

До края мачът си остана същата битка, но чистите положения намаляха драстично. Гостите от Етър имаха възможност в края да измъкнат трите точки, но не се възползваха и в крайна сметка победната им серия от шест двубоя. Въпреки това великотърновци остават на върха. Локото е на другия край на класирането, но поне момчетата на Ангел Колев могат да са доволни, че не се предадоха пред фаворита в групата.