Само по 2 лева ще струват билетите за феновете на Локомотив Сф за съботното домакинство срещу Черно море на стадион „Васил Левски” от 21 часа. По традиция вече публиката на „червено-черните” ще влиза на стадиона през 26 вход на „А” сектор. Същевременно за запалянковците от Варна билетите са по 5 лева. Те ще се продават пред 4 вход на стадиона, където ще бъде настанена гостуващата агитка.

Ръководството на клуба от „Надежда” се надява привържениците на тима да го подкрепят по-масово във важния за четвъртото място и евентуалното спечелване на евроквота мач срещу „моряците”. Четири кръга преди края на шампионата Локо Сф има преднина от 2 точки пред Черно море и Локо Пд, както и 3 точки пред Берое в тази надпревара.

До този момент Локо Сф си е осигурил и лекото предимство на по-добри показатели в преките двубои срещу два от тези преки съперници. Срещу Локо Пд резултатите му са 3:0 и 0:0, а срещу Берое 3:0 и 0:1, което означава, че при крайно равенство в точките столичани ще имат бонус срещу тези два отбора. Първият мач с варненци на „Тича” пък завърши 1:0 за Черно море. В случай на крайно равенство в точките между три или повече отбора се прави миникласиране между тях на базата на преките мачове за определяне на подреждането.