"Сърцето е основата на всичко в нашия отбор", сподели треньорът на Локомотив София Антон Велков след успеха с 2:0 над Локомотив Пловдив.

Въпреки скромната и дори тежка подготовка в България, столичните "железничари" показаха отлично лице с новия си отбор и надиграха амбициозните гости категорично.

"Трябва да поздравим съперника за хубавия мач. Имахме много неизвестни около нас. Как ще изглежда в реална ситуация тима. Днес започнахме със седем нови играчи. двама дебютанти. Не можем да не дадем висока оценка за сърцето, с което игра отборът и начина, по който търсеше победата. Радвам се, че се потрудихме без глезотии да стигнем до новия полусезон. Поздравления за отбора, за поведението им, за силите, които показаха. Дано това да е едно начало и да си върнем това, което загубихме в миналите месеци", заяви Велков.

Той не пожела да коментира съдийството, въпреки че му отмениха гол.

"Не трябва да слагаме акцент на съдийството. Сигурно по реакциите ми сте видели, че има недоволство за някои отсъждания. Не искам да коментирам дали бяхме лишени от още един гол, но не е необходимо повече да се връщаме към съдийството", каза специалистът, след което продължи да хвали играчите си.

"Мачът е показателен за характера ни. Този старт трябва да очертае рамките на това, което трябва да сме в следващите двубои. Сърцето е основата на всичко в нашия отбор. Нашият отбор изкара най-реалната подготовка, без глезотии, никой не мрънкаше, имаше дисциплина, може би и това ни донесе късмет днес. Футболът не търпи лиготии", каза още той.