Голмайсторът за Локомотив София в днешния мач срещу Левски Даниел Пеев се присъедини към мнението на своя наставник Антон Велков и изрази съжалението си от изпусната победа.

„Може би смело звучи, но сме разочаровани от равенството, без да подценявам или по някакъв начин да обиждам Левски. С оглед на играта би трябвало да съжаляваме, че не взехме три точки“, каза Пеев.

„Със сигурност се надявам равенството да ни повлияе много по-добре. Изпаднахме в доста тежка серия, натрупахме няколко загуби и беше време да се върнем на правилния път. Локомотив не може да продължава по този начин, каквито и проблеми да имаме. Поне според мен е недопустимо толкова загуби да направиме. Днес трябва да сме горди от играта си“, добави офанзивният футболист.

Пеев не пропусна да коментира и липсата на крайно решение на случая със стадион „Локомотив“. „Как се чувстваме заради това, че домакинстваме на 5-и различен стадион? Зле. За първи път ми се случва, но нашият президент прави усилия всичко да е наред. Все пак малко в България нещата... Не знам как получаваме лиценз за един мач, на следващия мач – има публика, няма да има публика. Още по-тежко е, че всичко се случва с клуб като Локомотив. Все пак това е столичен гранд и е малко обидна цялата ситуация. Надявам се този, който отговаря, да взима правилните решения. Ако не можем да играем, няма проблеми – няма да играем, докато не направим нещата. След като са ни дали лиценз, какъв е проблемът да играем?“, запита риторично братът на играещият в руския Амкар Георги Пеев.

„Единствената ни цел е Локомотив да се спаси, друга нямаме. Един ваш колега веднъж ме пита за класиране за УЕФА, което прозвуча малко смешно. Реално нашата цел е да натрупаме достатъчен брой точки и – наистина лошо звучи Локомотив да се бори за оцеляване – но щом съм в клуба, значи имам вяра в себе си и в отбора. Смятам, че ще успеем и ще останем“, допълни Пеев.

Запитан дали има някаква връзка, че заедно с Жуниньо от Левски, с когото играха в Славия, се разписаха на стадиона на „белите“, Пеев отговори: „Сега играем за различни клубове. Явно и на двамата ни харесва да играем тук. И той, и аз имахме добри мачове за Славия, но по-важното за мен е, че вкарах за Локомотив, а не че съм го направил на стадион „Славия“.“

Георги Марков пък бе крайно лаконичен в коментара си на мача: „Все пак точката за нас е важна. Дали Левски ни е превъзхождал? Ами, питайте главния съдия. Вижте положението за фаула в полза на Левски, от който падна техния гол.“