Ръководството на новака в А група Пирин (Гоце Делчев) е заяви стадионите в Благоевград и в Сандански като резервни варианти за домакинските си мачове през новия сезон, съобщиха за БТА от футболния съюз. Както е известно, новаците от Югозапада получиха отсрочка, за да изпълнят критериите на стадиона в своя град.

През лятото експерти от БФС отново ще посетят стадиона в Гоце Делчев, за да се убедят с очите си дали се изпълняват изискванията за лицензиране в А група. Миналата година новаците от Светкавица до последния ден преди началото на първенството ремонтираха стадиона си и изграждаха нови сектори и заграждения. По същия начин ще се процедира и сега с Пирин (ГД), както и с другия победител от втора дивизия Етър 1924.

При неврокопчани обаче трябва да бъде уточнено, че няма свързаност с други клубове. Проверява се сигнал, че човек от управата им работи за компания, която инвестира в друг отбор от А група.

Доста повече проблеми се явяват за Локомотив (София). Преди пет дни собственикът на този клуб Николай Гигов плати стари съдийски такси и глоби за показани жълти картони.

Не е ясно обаче как ще бъдат пренебрегнати задълженията към футболистите. Доста от бившите футболисти вече са осъдили клуба, като някогашния защитник Добри Митов е стигнал дори до Върховен съд. Други играчи, особено разделели се в последните два трансферни периода, също са пуснали своите жалби.