С гол в самия край Локомотив София изравни на Левски за крайното 1:1 пред близо 3500 зрители на стадион „Славия“ в мача от 7-ия кръг в А група.

Така, Лудогорец вече е едноличен лидер във временното класиране, а „сините“  останаха на втората позиция.

Базил Де Карвальо откри за Левски през първата част, а в самия край на полувремето Владимир Гаджев си изкара директен червен картон. В 91-та минута пък Антонио Павлов донесе точката за „железничарите“.

Двубоят в Овча Купел бе изключително интересен, а зрителите станаха свидетели на три греди, един червен картон, два гола и много нерви, продиктувани от няколко доста спорни решения на главния рефер Александър Костадинов.

В титулярния състав на Левски, след дълго отсъствие заради контузия се завърна Нуно Пинто.

„Сините“ започнаха по-активно срещата, държаха повече топката, но първото по-сериозно положение бе в полза на символичните домакините. В 13-та минута Пламен Илиев сбърка грубо, след като тръгна да лъже в собственото си наказателно поле, неговата глупост обаче репликира Георги Христов, който останал сам срещу вратаря, вместо да вкара, нацели дясната греда.

Левски все пак поведе в 32-та минута. Марсиньо хитро намери Симеон Райков в наказателното поле, почти от аут линията крилото върна по земята към точката на дузпата, откъдето Де Карвальо вкара за 1:0 в полза на Левски. Това бе седми гол в седми мач за нападателя от началото на сезона.

ВИДЕО и СНИМКИ: В сетния миг Локо Сф спря победната серия на Левски

източник: снимки: Sofia Photo Agency

Малко по-късно селекцията на Илиан Илиев имаше нова добра възможност чрез доста активния през първото полувреме Кристовао Рамос. Португалецът проби по лявото крило, влезе в наказателното поле, стреля мощно, а топката срещна напречната греда.

Минута по-късно, в 40-та минута, дойде и едно от спорните решения на главния рефер. Кристиян Добрев проби по десния фланг, центрира в наказателното поле на Левски, където топката рикошира в Дъстли Мюлдер. Домакините имаха сериозни претенции, че топката всъщност се е ударила в ръката на бранителя. Александър Костадинов обаче не отсъди 11-метров наказателен удар.

Владимир Гаджев бе изгонен справедливо в 45-та минута, след като ритна без топка капитана на Локо Сф Кристиян Добрев. Халфът на „сините“ бе изнервен, тъй като Добрев преди това за пореден път бе посегнал към него по-остро.

ВИДЕО и СНИМКИ: В сетния миг Локо Сф спря победната серия на Левски

източник: снимки: Sofia Photo Agency

На почивката Илиан Илиев предприе една смяна, като на мястото на Марсиньо пусна Даниел Димов. В течение на второто полувреме селекцията на Антон Велков заигра с трима нападатели, тъй в игра влязоха още Димитър Илиев и Антонио Павлов.

Втората греда в актива на домакините дойде в 55-та минута, когато Васил Велев с далечен удар я нацели.

Логично през второто полувреме Локо Сф бе по-активният тим, и не спря да търси изравнителното попадение. Усилията на „железничарите“ в крайна сметка бяха увенчани с успех в самия край на срещата.

В първата минута на даденото от рефера продължение на срещата Локо Сф получи правото да изпълни корнер. Дори и вратарят Валентин Галев отиде в наказателното поле като той също имаше заслуга за изравнителния гол. Последва центриране, Галев игра с глава, след което се получи разбъркване в наказателното поле на Левски, топката в крайна сметка стигна до Антонио Павлов, а юношата на „сините“ вкара за 1:1.

Във временното класиране Левски остана на 2-ра позиция с актив от 19 точки, на 2 точки за лидера Лудогорец, който победи с 5:2 Локомотив Пловдив. Локо Сф е на 6-о място с 9 точки.


szólj hozzá: loko - levski