Старши треньорът на Локомотив Сф Емил Велев не изглеждаше никак притеснен след загубата на своя отбор с 1:2 от втородивизионния Раковски в контрола днес. Двубоят се игра на стадиона в квартал „Надежда“, който все още няма лиценз, но на чиято козирка работници санираха и днес въжетата откъм сектор „В“.

„Чудесно е, че ще приемем и Лудогорец на стадиона в Своге, само не мога да разбера какво му е на нашия стадион. Явно някой пречи, за да може той да вземе лиценз“, сподели Велев.

„Това, че не допуснахме камерите на стадиона днес, не е заради евентуални шпиони от Лудогорец, а просто не обичам да снимат мачовете ми. Това е контрола, ако беше официален мач – добре, но сега какъв е смисълът“, така наставникът обясни забраната за влизане на тв камери на стадиона.

„От всяка загуба също може да бъде извлечена полза. През седмицата тренирахме тежко, днес повече футболисти поиграха. Маркиньос, Том и Дафчев не са контузени, просто тренираха днес отделно и затова не играха в мача. Уилкер вече подписа с нас.“

Велев добави, че информациите в пресата за привличането на израелски младежки национал не отговарят на истината. Локомотив Сф очаква чужденец като ново попълнение, но той не е израелец, каза той, без да даде повече яснота. Изпробваният днес десен външен халф Ирфан Юсеинов ще продължи да бъде наблюдаван от „червено-черните“.

Емил Велев отказа да коментира раздялата с Димитър Телкийски през седмицата.