Етър Велико Търново изпусна да победи Локомотив София, като двата отбора завършиха 2:2 в дербито на изпадащите от 20-я кръг на А група, което се игра на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен пред около 200 зрители. Символичните домакини на два пъти повеждаха в резултата, но така и не успяха да задържат преднината си.

Локомотив София започна по-силно мача. В 4-та минута Даниел Пеев пробва далечен удар, но топката мина над вратата на Филипович. Четири минути по-късно Антонио Павлов отправи далечен удар по посокан а вратата на Етър, но Филипович спаси без проблеми. Маркиньос стреля опасно в 21-та минута, но Филипович изби топката в корнер.

Етър поведе с 1:0 в първата минута на даденото от съдията продължение, когато Любомир Любенов стреля от фаул от границата на наказателното поле на Локомотив и прати топката в горния десен ъгъл на вратата на Валентин Галев.

Локомотив София изравни резултата в 71-та минута, когато Румен Трифонов центрира в наказателното поле на Етър, след което Даниел Пеев стреля от точката на дузпата, топката срещна напречната греда и влезе във вратата на Филипович.

Етър отново излезе напред в резултата, след като в 77-та минута вратарят Филипович изрита топката напред, където Дормушали Саидходжа се пребори със защитник на Локомотив и с глава прати топката в мрежата на Галев.

Локомотив София изравни резултата в 83-та минута, когато Даниел Пеев центрира от корнер в наказателното поле на Етър, където Александър Дюлгеров засече топката с глава и я прати във вратата на Филипович.

Етър завърши мача с човек по-малко, след като в 90-та минута Махамат бе изгонен от съдията Георги Кабаков за втори жълт картон.

Локомотив София заема тринадесето място с актив от 17 точки, докато Етър заема петнадесета позиция с 16 точки.