Отборът на Литекс записа втора поредна победа след началото на родния шампионат. Момчетата на Златомир Загорчич се наложиха с 2:0 над Локо Сф в мач от 2-я кръг на А група. Двете попадения в мача бяха дело на Джордан в 15-ата минута и на Симеон Славчев в 90-ата минута.

В първия кръг Литекс победи новака в групата на майсторите Нефтохимик с 4:1, докато Локомотив София записа равенство 2:2 с Пирин Гоце Делчев.

Минути преди началото на мача феновете на Локо Сф наградиха Даниел Пеев за най-добър играч на столичните железничари за изминалия сезон, а началото на самия двубой бе мечтано за Локо Сф. Още във 2-ата минута Бранимир Костадинов получи хубав пас от дълбочина, остана сам срещу Илко Пиргов, но опитният страж на ловчанлии се намеси с вещина. При ответната атака Джордан можеше да открие, но ударът му бе неточен.

В крайна сметка резултат бе открит в 15-ата минута на срещата. Тогава грешка в отбраната на домакините позволи на Джазула да пусне отличен пас към Джордан, който излезе зад отбраната на столичните железничари и с хладнокръвност откри за 0:1. Само 4 минути след гола на Литекс Бранимир Костадинов направи нов пропуск. След хубаво центриране в наказателното поле на Литекс, футболистът на столичани можеше да се разпише и да възстанови равенството. Последваха минути, в които двата тима си размениха по още няколко атаки, а малко преди края на полувремето Златомир Загорчич трябваше да замени принудително Илия Миланов. На негово място в игра се появи Цветков.

В даденото от съдията 2-минутно продължение, гостите претендираха за непозволена игра спрямо Армандо Ваюши в наказателното поле на Локо Сф, но главният рефер Георги Людмилов посочи играта да продължи. Така двата екипа се оттеглиха на почивката при резултат 0:1.

Вторите 45 минути стартираха с натиск от страна на момчетата на Емил Велев, които закономерно владееха повече топката. Домакините стигнаха до няколко чисти ситуации, а само малшансът им попречи да изравнят. Още в 46-ата минута Искрен Писаров центрира в наказателното поле на Литекс, Бранимир Костадинов игра с глава, топката стигна до Крум Бибишков, който можеше да се разпише на празна врата, но не можа да нацели топката. Две минути по-късно Тодор Христов отправи силен и опасен удар от сериозна дистанция, но стражът на тима от града на люляците показа бдителност и изби топката в корнер.

Възпитаниците на Златомир Загорчич по-рядко организираха опасни атаки, като разчитаха повече на статични положения и далечни удари. В 81-ата минута Миро Манолов изпробва точния си мерник от дистанция, като стреля без подготовка, но топката мина в стани от десния стълб на вратата на Валентин Галев.

В последната минута на редовното време Симеон Славчев оформи и крайното 0:2. Футболистът на „оранжевите“ получи хубав пас още в половината на Литекс, пробяга сериозна дистанция, измъкна се от бранител на Локо Сф и майсторски удвои преднината на своите.

Загубата не се понрави никак на феновете на домакините, които в края на срещата скандираха „Оставка“, виковете явно бяха насочени към треньорския щаб на столичани.

Така с успеха Литекс оглави класирането с пълен актив от 6 точки, но и мач повече. Локо Сф е 9-ти с 1 точка. В 3-я кръг Локо Сф гостува на Любимец, докато Литекс приема Ботев Пд.