Отборът на Локомотив София загуби с 0:1 от израелския Апоел Петах Тиква в контрола, която се игра пред близо 100 зрители на стадиона в столичния квартал „Надежда“. Израелците се наложиха с попадение дошло в първата минута на втората част.

През първото полувреме двата тима предложиха скучна и мудна игра, като почти не успяха да се затруднят. Ударите към двете врати липсваха, като най-доброто положение дойде след половин час игра, когато Маркиньос стреля от фаул, но топката премина над вратата.

На почивката двамата старши треньори направиха редица промени, което освежи играта. Втората част започна отлично за гостите от Апоел, които успяха да открият резултата в първата си атака. След пробив отляво на Товири, Гомес бе оставен непокрит в наказателното поле и с глава успя да преодолее Божидар Митрев.

След гола на израелците, футболистите на Емил Велев видимо увеличиха оборотите и се отчетоха с няколко опасни удари, както и няколко корнера. Най-чистата ситуация пропиля Дюлгеров, който от два метра с глава стреля неточно.

Последваха два последователни опасни удара към вратата на Митрев, които обаче бяха отразени от вратаря на Локомотив. Въпреки превъзходството на Локомотив през втората час, столичани не успяха да вкарат изравнително попадение.

След края на двубоя изпълнителният директор на Локомотив София Георги Марков сподели, че продължават преговорите за привличането на централния нападател на Хоризонт Турново – Деян Блажевски.