Локомотив София е с положителни намерения за привличането на двамата чужденци, които бяха използване в контрола с Етър. Испанецът Фран Сота е юноша на Атлетико Мадрид и е обличал екипите на Осасуна Б и Логронес. 22-годишният офанзивен халф бе пред договор с гръцяи Ираклис, но не се стигна до подпис и бе насочен към Локомотив София. 172-сантиметровият полузащитник бе харесан от ръководството на спаринга и утре ще се преговаря с неговия мениджър за договор.

Френският десен бек Елтон дош Рейш направи впечатление с голямото си присъствие и хъс в проверката с великотърновци. Играчът обаче бе пътувал дълго с влак и самолет преди да пристигне в София 2 часа преди началото на мача. По тази причина в някои ситуации той не бе много координиран, но въпреки това се хареса на треньорския щаб. Локомотив ще преговаря и за неговото привличане.

Елтон има мачове в първия отбор на Сент Етиен в Лига 1 на Франция. Освен това той е с дълъг стаж във втора дивизия в редиците на Геньон и Гренобъл. В чужбина Елтон е играл за кратко в кипърския Аполон Лимасол. 25-годишният десен бранител е висок 185 сантиметра. Той е роден във френския град Лион като корените му са от Кабо Верде.