Лудогорец записа трудна победа с 2:1 при гостуването си на Локомотив София в мач от 10-я кръг на А група. С успеха разградчани си запазиха преднината от четири точки пред втория в подреждането Ботев Пловдив.

Победата над Локо София означава пълен комплект точки за шампионите от мачовете им със столичните отбори този сезон, като „железничарите“ се оказаха най-трудното препятствие за Лудогорец, след като преди това нито Левски, нито ЦСКА или Славия успяха дори да им вкарат гол.

Лошата новина за Стойчо Стоев от победата е контузията на един от основните му защитници Теро Мантула, който бе принудително заменен още преди почивката, от все още невъзстановения Козмин Моци. Лудогорец не може да разчита и на друг титуляр в отбрана – Йордан Минев.

Лудогорец с каре победи срещу столичните тимове, отказа и Локо Сф

източник: LAP.bg

Първите 25 минути на двубоя на стадиона в „Надежда“ не бяха особено вдъхновяващи. Малко изневиделица, Лудогорец откри в 25-та минута, когато Върджил Мисиджан отправи много далечен удар към вратата на Галев, стражът на Локомотив успя да избие топката, но тя попадна в Мишо Александров, който я насочи покрай вече падналия вратар, и влезе в мрежата.

Само четири минути по-късно нещата изглеждаха доста ясни за гостите, след като Марселиньо вкара втори гол за тях, с удар от границата на наказателното поле.

Локомотив обаче не се предаде, въпреки че изоставаше с два гола, и в 37-та минута намали.

При една добра атака на Локо София отляво, Гаел преодоля Теро Мантула, стигна до аутлинията, изчака няколко секунди и подаде към Трифонов, който засече веднага с левия крак, и направи безпомощен Стоянов за 1:2.

Лудогорец с каре победи срещу столичните тимове, отказа и Локо Сф

източник: LAP.bg

В последните минути от първото полувреме, късметът бе с Лудогорец, а Гаел пропусна да изравни резултата, след като получи топка от дълбочина, размина Владо Стоянов, но чукна топката покрай гредата.

В 49-та минута се стигна до спорно положение, за което домакините недоволстваха. Том центрира в наказателното поле, Бранеков засече с глава, прати топката в мрежата, но гол не бе зачетен заради засада. Четири минути по-късно, отново от Локо София имаха претенции, този път за дузпа срещу Бранеков, но Никола Попов не отсъди нищо.

Локомотив опита всичко, за да изкопчи поне точка от Лудогорец, но въпреки че владееше инициативата, нямаше някакво 100-процентово положение. Вместо това, гостите пропуснаха

да решат мача в 82-та минута. Тогава Мисиджан бе изведен сам срещу вратаря, реши да търси технично изпълнение в далечния ъгъл, но вместо това прати топката в аут.

Така разградчани си тръгнаха с пълен актив от София, и взеха 16 точки от четирите столични отбора през първия полусезон. Локомотив остава в зоната на изпадащите с девет точки в своя актив до момента.

Лудогорец с каре победи срещу столичните тимове, отказа и Локо Сф

източник: LAP.bg