Левски и Локомотив София завършиха само 0:0 в постен и безинтересен първи мач от 12-я кръг на А група. Двата състава, в лека следобедна дрямка си разделиха по една точка, и с почти нищо не промениха положението си в класирането.

Левски владееше повече топката, но това не доведе до някакво игрово надмощие в мача.

Двата състава играеха в леко приспивно темпо, между двете наказателни полета, като изпратените в наказателните полета топки рядко притесняваха вратарите Блажевич и Галев.

След като наниза 14 гола в последните си четири мача, Левски се оказа твърде ялов, за да постигне нещо повече от точка срещу Локо София. „Железничарите“ от своя страна очакваха своя шанс до последно, дебнеха при всяка възможност домакина, и до голяма степен постигнаха целта си. Локомотив вече е и в четири срещи непобеден в гостуванията си.

Кротко и полека, Левски и Локо София си стиснаха ръцете за по точка на "Герена"

източник: LAP.bg

Опасните положения на „Герена“ се брояха на пръстите на едната ръка. Някакви 100-процентови пропуски нямаше, и футболистите едва дочакаха края на срещата, за да си стиснат ръцете при 0:0.

Димитър Макриев имаше няколко по-интересни удара и отигравания през първото полувреме, а Миро Иванов шутира от чиста позиция в ръцете на Галев. Данчо Милиев също изпрати с глава една отлична топка точно над гредата. Най-добрата възможност за Локо София бе в минутките преди почивката, когато след центриране от корнер, топката облиза главата на Димитър Илиев, прелетя на половин метър покрай вратата на Левски, и след това напусна очертанията на терена.

Отново Макриев, и Даниел Димов шутираха с глава опасно в началото на второто полувреме. Гаел бе острието в атаките на Локо София, но така и нямаше възможност да застраши реално Блажевич.

Най-интересната случка в мача бе в последните секунди от петте минути допълнително време на редовните 90. Тогава Даниел Димов вкара топката във вратата, но Христо Ристосков не зачете попадението, заради фаул в атака. Макриев е изблъскал защитник на Локо София в гръб, затова няма гол, и мачът приключи 0:0.

Кротко и полека, Левски и Локо София си стиснаха ръцете за по точка на "Герена"

източник: LAP.bg