Старши треньорът на Локомотив София Стефан Генов изрази задоволството си от класирането на отбора за 1/4-финалите за Купата на България. „Столичните железничари“ победиха с 2:0 като гост Славия в мача-реванш и с общ резултат 3:2 продължават напред. Головете за „червено-черните“ отбелязаха Базея и Том.

„Очаквах да се класираме, затова ви казах, че не е фатален резултатът от първия мач. Първите 45 минути ги проспахме, дадохме инициативата и увереността на съперника, поговорихме си на полувремето. Важно беше да отбележим гол, знаех какъв ще бъде ефектът и се получи“, сподели Стефан Генов.

„След едно слабо първо полувреме, направихме корекции, поговорихме си и видяхте, че през второто полувреме показахме друго лице и мисля, че съвсем заслужено спечелихме. Би трябвало да ги изиграем и двете полувремена както трябва, но не се получи. Отборът на Славия влезе по-агресивно, но през втората част нещата си дойдоха на мястото“, добави треньорът на Локомотив.

„Хубаво е отборът да побеждава, за да може да си повярва, разбира се, че това ще е добър импулс и за първенството. Доволен съм, че продължаваме в този турнир, ще анализираме мача“, коментира още наставникът на Локо Сф.

„Тръгнали сме напред, все още не е това, което го искаме. Ние знаем какво ни липсва, хубавите неща стават бавно. Не се заблуждаваме от такива победи, трудно се изгражда нов отбор. Тези победи дават увереност и самочувствие на играчите, което сега е много важно за нас. Искаме противник, който да е поне на нашето ниво, за да имаме полза от тези два мача и да вървим напред“, каза още Стефан Генов.