Испанският баскетболен национал приветства треньорската смяна в клубния си тим Барселона и заяви, че новият наставник Роджър Гримау има по-близка връзка с играчите от предишния треньор Шарунас Ясикевичус по време на престоя му на поста.

30-годишният Абринес се присъедини към подготовката на Барселона след отпадането на Испания от Световното първенство за мъже. Каталунците се готвят за полуфиналите в испанската Суперкупа срещу Реал Мадрид на 16 септември.

Баскетболистът определи Гримау като "много достъпен човек, който говори с теб и опитва да ти обясни нещата с уважение и добро отношение".

"Виждам голяма химия в отбора, което ни помага", добави Алекс Абринес, според когото Гримау и Ясикевичус са напълно различни.

"Промяната от миналата година е странна. Да преминем от Шарунас Ясикевичус, който е по-експресивен и крещи повече към Роджър Гримау, е промяна, която ми харесва. Не съм я очаквал и бе трудно да реагираме след три години с Шарунас и една със Светислав Пешич. Концепцията за играта се променя доста в сравнение с ерата на Ясикевичус. Ще има период на адаптация, но се надявам междувременно да сме конкурентоспособни", каза още Абринес.