Измина първата част от зимната подготовка. За Локомотив Сф това е „българската“ част. С лагер в Сандански и няколко дни в София. С две контроли, от които една победа срещу Вихрен с 3:0 и едно реми с Хасково /1:1/.

Малко е времето за категорични оценки, защото предстои втората част от подготовката, „чуждестранната“. Имаше малко по-късно завръщане на чужденците от ваканция, имаше някои контузии, причинили леко забавяне.

Онова, което прави впечатление, е че на този етап Локо Сф е един от най-малко променилите се отбори спрямо есента като селекция. Няма нито един нов. Има само един напуснал – Петър Димитров.

Говори се за Емил Гъргоров, но не е сигурно, Бадема чака за чужбина. Говореше се за Жужу, той пък подписал в Румъния. Споменаваше се Карачанаков, по-скоро зорлем, отколкото реално. Дойде един португалец на проби, отиде си, не го одобриха. В Турция се чака друг португалец, може би.

Това е. Няма върволици от играчи на проби, няма върволици от напускащи, спокойно, кротко. Такъв е маниерът на работа в клуба, не че преди не е било като оживен булевард и в „Надежда“. Сега обаче е тиха улица. Търсят се двама нови и толкова. Един нападател, така и цяла есен не се намери, няма го още. И Бадема, евентуално. Баста!

Всъщност постоянството в състава бе силна страна за Димитър Васев през есента. Донякъде и притиснат от обстоятелствата, от късата пейка, той почти не правеше промени в състава, най-много една-две по принуда. Опази се отборът откъм контузии като цяло, опази се и от сериозни наказания. Номерът мина. Но е рискован трик, заради това, че никой не е застрахован от контузии и наказания.

Но пък сработката е налице. Сега в Турция ще бъдат сериозните контроли. Съперници последователно ще бъдат румънският Петролул на 4 февруари, руските Динамо Уфа и Кубан Краснодар на 7-ми и 9-ти февруари и словенският Домжале на 11-и.

И ето, че пролетта почукала на вратата с двата четвъртфинала срещу Локо Пд за Купата, най-напред. А после с тройката мачове, останали за доиграване от редовния сезон.

Локо Сф зимува трети в класирането, което си е голям успех с наличния потенциал. Но разликата е малка, а претендентите са много за прословутата първа шестица. Хлъзгаво и коварно би било да се смята, че Локо Сф вече си е свършил работата. Защото и съперниците са коварни, преди окончателно да се разбере кой ще играе „отгоре“ и кой „отдолу“ в „А“ група. Локо Сф посреща последователно лидера ЦСКА, винаги неудобния и напиращ от втора линия Черно море, а накрая гостува на още един пряк конкурент – Берое.

Всичко може да се случи с Локомотив в тези три срещи, затова прогнозите са неудобна материя. Не и преди да е минал поне вторият лагер в Анталия. Шансовете за първата шестица са реални, полуфинал за Купата – също, но работата още не е свършена. Предстои най-важната част.