Локо Сф победи Славия на „Овча купел“ с 2:1. Може да ви се стори странно като заглавие, но всъщност, е точно.

Локомотив Сф постигна малко чудо, побеждавайки в малкото столично дерби.

Какво толкова, вероятно ще се запитат тези, които не са били на мача, или които са по-далеч от двата отбора, особено от „червено-черния“.

Обяснявам: преди мача нямаше човек на стадиона – било журналист или фен, който да очаква победа за гостите от „Надежда“. Дори хикс никой не очакваше.

Даже в погледа на локомотивците при влизането на отбора на стадиона имаше някаква празнота. Липсваше емоция, липсваше пламък в очите им.

И когато се знае за финансовите затруднения на тима, за факта, че играчите продължават да чакат по четири заплати, как от тях човек да очаква победа...

Но отборът я постигна. Не игра кой знае какво, но показа дух, показа морал и продължава да се задържа в първата шестица или в близост до нея.

Сега някои от треньорите на тимовете, борещи се за нея, все повтарят: „Искат да ни извадят от нея, но няма да стане!“.

Всъщност, ако има отбор, който е нарочен да бъде във втората шестица, който е чакан от всички най-сетне да се издъни и да отпадне от борбата, то това е Локомотив Сф. Със сигурност отборът с най-малък бюджет в тази компания, с по-малък бюджет и от повечето тимове във втората шестица в момента.

Но Димитър Васев упорства, момчетата в червено и черно упорстват. Не се предават. На мускули и без пари, но не се предават.

Мачът с Левски беше изключение. Тогава отборът просто не приличаше на себе си. Не бе Локото, което Васев изгради и поддържа със сигурност с много усилия в досегашния му вид.

Но нещо трябва да се промени в това отношение. Защото гладна мечка хоро не играе. Или поне играе хорото, но до време...

Би било жалко този отбор да съсипе по тази причина многото хубаво, сторено този сезон със скромен ресурс.

Защото всички виждат Локото извън първата шестица, но този отбор заслужава да е там. Причината за това твърдение? Локомотив тази година е скромен, но трудолюбив отбор. Тим, който предизвиква симпатии, за разлика от предишните сезони, когато бе развалина и съборетина.

Този сезон малкото чудо е с адрес столичния квартал „Надежда“.