Старият резервен екип на Локомотив Сф беше раиран. Като титулярния, но в бяло и черно райе. Новата резервна униформа на отбора е в сиво. Ако смесим бялата и черната боя, се получава сив цвят. Сивият цвят е символ на неопределеното усещане – нито е бяло, нито е черно, по средата.

В нашия случай обаче трябва ясно да разграничим бялото и черното.

ОТБОРЪТ на Локо Сф се представи великолепно, много над предаварителните очаквания и завоюва напълно заслужено бронза. Искрящо бяло!

РЪКОВОДСТВОТО на клуба не успя да осигури лиценз за Европа и за България. И сега ще се разчита на милостинята на Изпълкома за оставане в елитната дивизия и на някакви невероятни и закъснели лупинги за получаване на европейски лиценз. Наситено черно!

В белия сектор всичко бе за пример. С малък кадрови ресурс и като бройка, и като имена, Димитър Васев успя да изтръгне максимума от наличния потенциал и за всеобща изненада да грабне бронза.

Отборът на Локомотив от края на есенния полусезон се настани в тройката. Задържа се в нея непрекъснато с изключение на един кръг, предпоследния, когато единствено падна до четвъртата позиция. През останалото време от 2015-а година непрекъснато бе втори или трети.

В края бе трудно, защото контузии или наказания вадеха непрекъснато от строя по 5-6 от най-важните футболисти, а при тази къса пейка и двама отсъстващи са много. Но се справиха.

Локомотив стана единственият софийски отбор с отличие от вътрешна проява през сезона, завоювайки бронза. Локомотив за пръв път от 37 години изпревари в класирането всички столични отбори, нещо небивало от 1978-а, когато тимът за последно стана шампион. Локомотив стана и неофициален столичен шампион с най-голям актив от всички в преките двубои – 13 точки. А това не е малко. Така че, едно голямо БРАВО за отбора и треньорския щаб!

Нещо, което не може да се каже за клуба Локомотив Сф. Отсъствието на достатъчно добра организация този път се оказа фатално. След като години наред лиценз се взимаше на по-голяма или по-малка магия, този път магията не проработи.

Жалко за усилията на отбора...