„Те ти, булка, Спасовден”. Това е традиционното обръщение за 40-ия ден след  Великден, който тази година съвпада с деня на Св. Константин и Елена.  На днешния 21 май се отбелязва, че с Христовото възнесение завършва и  актът на човешкото спасение. Но спасение за родния футбол май няма.

След серия кампании и инициативи на бизнесмени и фенове, ЦСКА и  Локомотив София изгоряха както за "А"група в България така и за Европа.  Същото решение за отнемане на лиценз има за Марек и Хасково. Със  сигурност сега предстоят нови опити за спасение, но до колко ще са  успешни, времето ще покаже. След години притваряне на очите на  различни нива по процедурата за даване на право за участие в елита на  футболното първенство, НАП този сезон се оказва сериозен препъни камък  както за червените, така за изненадата на А-група последните месеци,  но и за двата по-скромни клуба.

Но НАП се оказва по-строг и към обикновените граждани през 2015  година. Ако сте си подали годишната данъчна декларация в срок, но не  сте си внесли дължимите пари до 30 април, със сигурност сте получили  имейл, в който тонът от Националната агенция за приходи е повече от  стряскащ. В електронното писмо четем „Подобно поведение имат по-малко  от 6% от данъкоплатците в България. Платете задължението си в  едноседмичен срок. Неплащането на дълга ви ще доведе до процедура по  принудително събиране, включително налагането на запор върху  възнаграждения или други обезпечения”. Заплахата е на лице, въпреки че  някои изчакват по-поносими за погасяване на данъка месеци. Друг е  въпросът как НАП ще се обърне и ще си потърси задълженията от онези,  които въобще не са си декларирали доходите. А те със сигурност са  в далеч по-големи размери. Защото ако си си подал декларацията, значи  си наясно, честен пред институцията и планираш да платиш, но ако  въобще не си подал декларация, значи се опитваш да избегнеш операцията  „изваждане”.

Така не само ЦСКА и Локо Сф, Марек и Хасково, но и обикновени  граждани са под заплахата на НАП – не си платил, няма да риташ в  "А" група или Европа, няма да имаш заплата. Наистина трябва в България  да се спазват законите, но нека това се отнася всички.

„Те ти булка, Спасовден!” НАП си търси дължимото. Не, че не го знам,  но агенцията тази година изненада ЦСКА и Локо Сф със строгостта си и  постави на кръстопът бъдещето на тези два клуба. Да бъде или да не  бъде, сега това е въпросът!