Старши треньорът на Локомотив София Димитър Васев не се съгласи с претенциите от щаба на Ботев Пловдив относно съдийството при мача между двата отбора в столичния квартал „Надежда“. Специалистът не скри задоволството си от успеха с 3:1 и не сметна, че противникът днес е трябвало да получи дузпа в края на първата част.

„Постигнахме добра победа срещу силен отбор. Направихме силно първо полувреме и по-слабо второ. За пръв път вкарваме три гола в един мач. Показахме характер и себераздаване. Отнехме много топки в близост до тяхната врата“, каза Васев.

„Относно съдията – и той е човек и допуска грешки. Те не бяха в едната посока. Явно Вили Вуцов претендира, че спорните ситуации са били все във вреда на Ботев. Относно играта с ръка в наказателното поле на наш защитник – виждал съм и по-фрапантни ситуации при игра с ръка, при които не се отсъжда дузпа. Преди техния гол пък имаше нарушение.“

„Ако има оферти към наши футболисти, аз съм за това клубът да печели.“

„Оптимист съм за класиране в първата 6-ца, но все още сме в средата на шампионата и е рано. В този мач съм недоволен единствено от това, че през второто полувреме се прибрахме малко по-дълбоко в нашата половина. Да, трябваше да се приберем, но не толкова“, завърши Васев.