Локомотив Сф разполага с доста добри изпълнители и теренът, като не е добър, затруднява много повече железничарите. Така мисли спортният директор на Локомотив София Кристиян Добрев, мнение, което сподели на пресконференция днес.

Добрев коментира очакванкоията си от плейофната фаза на първенството. "Всички са радостни, че отборът на Локомотив се намира на тази позиция. Всеки работи за благото на клуба, дава максимума от себе си, пък в края на сезона ще видим дали сме успели да изпълним високите цели, които сами си поставихме, като вдигнахме летвата. През лятото трябва да се подсилим на още 1-2 позиции и мисля, че така отборът ще добие завършен вид, при който на всеки един отбор ще бъде доста трудно да се справи с нас", каза той.

"Не знам защо след всеки мач на Локомотив противниковият отбор търси оправдание в терена. Нашият отбор разполага с доста добри изпълнители и теренът като не е добър, затруднява много повече нас, отколкото противника. В поредица от мачове съперникът ни, който е загубил, се оправдава с терена. Аз мога да твърдя, че на хубав терен, щяхме да ги победим с доста по-голяма разлика. Надяваме се през лятото нещата да се пооправят, да се положи поливна система, да се направи рехабилитация или подмяна на тревното покритие", коментира той терена на стадиона в квартал "Надежда".

Добрев сподели и несъгласието си със сегашния формат на "А" група. "За мен най-удачният вариант е една елитна група от 16 отбора. Тук нещата опират и до финансиране, но виждаме, че по-големите отбори се финансират единствено от мажоритарните си собственици, по-малките минават на общинско финансиране, което е най-правилният начин. Има доста големи градове, на които не им се дава възможност да играят в "А" група - визирам Плевен, Русе, Търново, Благоевград".

Директорът на "железничарите" изрази оптимизъм за двубоя на националния отбор с Италия тази събота. "Като нищо можем да победим отбора на Италия, в предните квалификации отново играхме с тях, завършихме тук наравно, там загубихме, но според мен това ни беше най-добрият мач, изпуснахме поне 4-5 положения, в които можехме да реализираме. Няма нищо страшно, Италия не е това, което беше", каза той. /БГНЕС