В отсъствието на президента Николай Гигов и старши треньора Димитър Васев пред журналистите застана изпълнителният директор на Локомотив Георги Марков.

Естествено въпросите към него бяха насочени основно към това ще играе ли Локомотив София в А група и занапред или ще бъде запратен към А Окръжна група.

"Ние вярваме, че ще играем в А група. Ще подадем документи до Изпълкома с молба да ни бъде разрешено това, ще представим план за разсрочване на задълженията ни към НАП. След като сме се събрали за тренировка и предвиждаме лагери значи сме оптимисти за бъдещето. Всички играчи, освен Гъргоров, Старокин и получилите по-дълга почивка чужденци са тук. Тези, които са с изтичащи договори са наши футболисти до 30 юни. Все още не са подписали официално нови договори, тъй като очакваме изясняване на ситуацията. Иначе всички тези футболисти са информирани, че ще им подновим договорите при същите условия, каквито бяха досега. По отношение жребия за програмата на новото първенство, ние нямаме информация, че ще се тегли днес", заяви Георги Марков.