Вече бившият треньор на Локомотив София Стефан Генов разкри, че е опитал да подаде оставка още преди седмица, но по молба на клубния президент Николай Гигов е решил да не прибързва. Въпреки размисъла през последните дни обаче специалистът е преценил, че е по-добре да освободи поста на наставник поради голямото напрежение, което е усещал върху плещите си.

„Исках разговор с г-н Гигов още от миналата седмица. Имах такива намерения – да подам оставка. Той ми каза да не прибързвам. Днес се състоя разговора, в който изказах своите мотиви, поради които искам да напусна. Много ми дойде напрежението в последните дни. Искам просто да си почина. Има голямо вътрешно напрежение в мен, което ме кара да постъпя по този начин“, каза Генов.

„Изключително благодарен съм, че той напълно ме разбра и удовлетвори моето желание. За вас решението ми може и да е неочаквано, но за мен не е. Причините са чисто лични, които изказах пред него. Всички плащания към мен са изрядни и коректни.“

„Не може една загуба да има връзка. Решението не е емоционално, добре обмислено е, но така реших. Сега мисля, че е най-добре, защото отборът няма проблеми. Всичко е наред. Момчетата са подготвени, предстоят два мача, за които мисля, че е съвсем в реда на нещата да се вземат. Не виждам поводи за сътресения.“

„Доволен съм от престоя си в Локомотив, няма от какво да се срамувам. Пожелах успех на момчетата в съблекалнята. Мисля, че добре работихме. Знаете в какъв момент дойдох, отборът е на полуфинал за Купата. Класирането, мисля, е реално, можеше и по-добре да бъде. Но такива са обстоятелствата. Феновете? Не може човек да се хареса на всички, но като цяло отношенията ни бяха нормални“, допълни специалистът.