Помощник-треньорът в Локомотив София Диян Петков заяви, че е доволен от победата с 2:1 над Черно море в 21-ия кръг на А група. Успехът окончателно бетонира „железничарите“ в първата шестица, където асистентът на Димитър Васев поиска от играчите си да бъдат фактор.

„Мачът беше доста добър, за което допринесоха и гостите. Беше доста коректен, което на този терен е доста позитивно. Отбелязахме голове, естествено имахме пропуски и във фаза атака, и във фаза защита. Ние се опитваме да играем, да печелим мачове. Направихме нещо, което е голям успех за нашия отбор. Искаме да бъдем отбор в първата шестица, с който да се съобразяват всички. Знаем, че ще има както победи, така и загуби, но ще се постараем“, добави Петков.

„Още от лятото насочихме играта си към футболистите по фланговете, защото нямаме изявен централен нападател. Смятам, че ни се получи. Емил Гъргоров се представи доста добре и мисля, че с него отборът само ще израства. Все си мисля, че отборът трябва да действа по-добре, макар днес да се представихме на ниво и заслужихме да победим.“

„Трябва да отправя упрек и към нас и към футболистите – малко се пречупваме, когато противникът ни поведе. Това го приемаме като една забележка, върху която трябва да поработим“, добави Петков.