Локомотив Сф започна изгнанието си из долните дивизии на българския футбол. Започна го с два убедителни резултата – 14:1 и 9:0.

Ясно е, че мястото на „червено-черните“ не е там, но няма смисъл да се връщаме назад, а по-добре да помислим как да уплътни отборът времето си, поне докато е на четвъртото стъпало на родния футбол.

Пред ръководството стои важната задача да успее да намери достатъчна спонсорска подкрепа, външна финансова помощ, с която да се подпомогне завръщането на тима по пътя нагоре. Извървяването на обратния път към елитната ни дивизия обаче няма да бъде толкова гладко, колкото сякаш изглежда към днешна дата. Особено, ако клубът не бъде подсигурен финансово. Защото собственикът на новия Локомотив Иван Василев още в самото начало обяви, че има възможност да се справя сам с финансите само в четвърта дивизия.

Паралелно с търсенето на нови източници на финансиране, ръководството ще има възможността и да изпълнява задачата, която си е поставило - за ремонт на базата и за развитие на ДЮШ.

Междувременно в спортно-технически аспект отборът ще има други задачи. Предвид явното превъзходство, което тимът има над опонентите си поне в СРГ-север, Локомотив Сф ще трябва да гласува все повече доверие на младите и по-неизвестните момчета, така че да могат да развият потенциала си. Все повече игрови минути за тях ще бъдат от безспорна полза.

Но тъй като опозицията в четвърта дивизия е слаба, ще трябва да бъдат потърсени и спаринги с по-високо стоящи в момента от Локомотив отбори – от В и от Б група. Тимът от „Надежда“ не бива да губи връзка с реалността, а тя с изкачването на стъпалата ще става все по-сурова за „червено-черните“.

Така че всяка възможност за контролна среща трябва да бъде използвана, а спарингите трябва да бъдат с по-солидни отбори.

Иначе в четвърта дивизия единственото забавление и цел, освен достигането до баражи и спечелването на промоция, могат да бъдат рекордите. И по-слабите опоненти в групата не бива да се сърдят на Локо Сф, ако губят с много.

Простите сметки показват, че в 20-те си мача за първенство на Северната софийска група /в нея участват 11 отбора/ Локомотив може да вкара дори...200 гола.

Да, 200 гола, не са мираж. След първите два мача локомотивци имат средна резултатност 11,5 гола на мач. Средно по десет гола на мач ще са им нужни за достигане на кота 200. Така че защо не, наистина може да се опита.

Трябва да има някаква цел, иначе не е интересно. А в Локомотив има много какво да подобряват по отношение точността на завършващия удар и реализацията. Ето им мотив за повече работа в тази посока.