Следващият съперник на Локомотив Сф в СРГ-север е отборът на Банкя 2009, с който ще се срещне в неделя от 14 ч. в „Надежда“. Фенсайтът на „червено-черните“ lokosf.info създаде традиция да представя следващите съперници на безспорния фаворит в четвърта дивизия. В случая тимът от курортното градче се оказва доста колоритен. Неговият вратар е на 51 години, в състава има и петима над стокилограмови футболисти. Може би най-странният факт е, че спонсор на отбора е...погребална агенция. Президентът на ФК Банкя Живко Пъшев, пък съвместява още функциите на старши треньор и футболист. С него е следващото интервю.

- Г-н Пъшев, как успявате да се справяте с функциите на играещ треньор и президент на клуба?

- Честно казано не е лесно. Банкя е единственият град в България, който няма собствен стадион, а има села със стадиони без да разполагат с футболен отбор. Недопустимо е отборът на курортен град да играе на игрището в село Иваняне.

- Няма ли най-накрая решение за проблема със стадиона в град Банкя?

- Имаме уверението на кмета на София Йорданка Фандъкова и на кмета на града ни Рангел Марков, че до края на 2016-а началото на 2017-а след 8-годишно чакане и на нашата улица да изгрее слънце!

- Как успявате да издържате отбора?

- Банкя е единствения отбор в Европа, а може би и в света, на който спонсор е погребална агенция. Колкото и брутално да звучи, се молим нашият спонсор Агенция „Рай“ да има работа, за да ни помага в издръжката. Вече 3 години разчитаме изцяло на него.

- БФС не помага ли за развитието на аматьорският футбол?

- Категорично не! От футболната централа се интересуват единствено и само как да съберат глобите си навреме и убиват футбола. Вместо аматьорският футбол да е приоритет и да се набляга на него се случва точно обратното! Безхаберието е тотално.

- Във вашият отбор има доста по възрастни и опитни играчи...

- Определено прави впечатление, че играчи на такива години играят за удоволствие заради самата игра, независимо от лошите терени. Достоен за уважение е вратарят Йоско Иванов, който е ветеран на 51 години и въпреки това, много помага на отбора. Заедно с вратаря и цялата защита общият брой на годините е 200! Банкя е най-старият и най-тежкият отбор! Имаме петима играчи над 100 кг, но това не им пречи да играят добър футбол.

- Предстои двубой с лидера Локо София!. Какви са очакванията ви след онова 1:7 в контролата през лятото?

- Локо Сф вдига много нивото в групата. Те дават пример за професионализъм. Локомотив заслужава по-скоро да се завърне в "А" група. Относно мача в неделя, мисля, че нашият отбор навлезе в добра форма и очаквам Банкя да спре терора, който налага Локомотив в групата.

- За финал има ли бъдеще аматьорският футбол в България?

- Силно се надявам да има. За целта всяка Община трябва да помага, не само на футбола, но и на спорта в града, както е в цивилизования свят.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS