СУ "Христо Ботев" от Враца е шампионът в регионалния турнир за Враца от „Купата на Coca-Cola”. Победителите надвиха отборите от 17 училища от региона и извоюваха шанса да се борят за възможността да гледат на живо една от най-вълнуващите футболни надпревари това лято – Световното първенство по футбол 2018.

Общо 170 ученици от региона на Враца се включиха в първото състезание от „Купата на Coca-Cola”.

Тази година надпреварата в десетте региона, част от първенството ще бъде оспорвана – над 340 училища ще спорят за най-желания футболен трофей. Финалът ще се проведе между 8 и 10 юни 2018 г. във Варна, където ще стане ясен големият победител в тазгодишното издание на „Купата на Coca-Cola”.

Следващите футболни срещи ще бъдат в Пловдив – на 21 април, стадион „Пловдив”, Гребен Канал; гр. Кърджали - 22 април, Спортен комплекс парк „Арпезос Север”; Бургас – 28 април, комплекс „Зорница“ и Стара Загора – 29 април, Стадион „Берое” – Изкуствен терен.

Повече информация можете да намерите на https://kupata.bg/ и Фейсбук страницата на инициативата “Купата на Coca-Cola”: https://www.facebook.com/CopaCocaCola.bg.