Тимът на Ботев Ихтиман продължава с великолепното си представяне в Югозападната Трета лига, след като в двубой от 29-ия кръг разби с 4:1 като гост ОФК Елин Пелин.

Срещата започна доста равностойно, но гостите от Ихтиман сякаш наложиха превес над съперника си, но нямаше чисти голови положения.

В 30-ата минута на срещата великолепна атака отляво на Ботев, позволи на Радой Божилов с отличен удар да открие резултата.

До почивката домакините опитаха да изравнят резултата, но това не се получи.

Втората част сякаш започна вихрено и Ботев реализира 3 гола в рамките на десет минути, като между 57-ата и 67-ата паднаха головете, като и трите бяха реализирани от Георги Недялков.

Този резултат сякаш отпусна момчетата на Валери Свиленов, а домакините реализираха доста красиво попадение малко преди края, като от пряк свободен удар вратарят на Ботев беше препариран с шут от 35 метра.

В крайна сметка, на празния стадион в Елин Пелин, поради наказание на домакините, Ботев спечели убедително и има 6 победи и 1 равенство в последните си 7 мача и с актив от 30 точки заема 15-ото място. Рилски спортист Самоков има същия точков актив, но по-добра голова разлика. Елин Пелин е на последната позиция със 17 точки.

Срещата беше ръководена перфектно от съдийската бригада в състав Николай Йорданов, Димитър Русев, Красимир Миланов и четвъртият съдия Иво Ценов.

В следващия кръг Ботев приема в събота на 5 май от 18:00 часа Сливнишки герой Сливница.