Новият Локомотив Сф даде първата си пресконференция, на която бе представен започващият ог четвъртото ниво на футбола ни отбор. При голям интерес в Пресклуб България участваха собственикът Иван Василев, вицепрезидентът Валентин Николов, изпълнителният директор Бойчо Величков, треньорът Антон Велков и председателят на ОСК Даме Стойков.

За плановете на новия клуб

„Ние на практика сме старият Локомотив, създаден през 1929 година – каза Иван Василев. - Ще бъде много трудно, ще търся и още съмишленици, както и покрепата на всички фенове. Тръгваме от първи коловоз, ще вървим стъпка по стъпка и ще видим докъде ще стигнем. Ще работим с полед, обърнат надолу, към Детско-юношеска школа. Навремето, когато аз съм бил футболист, в първия отбор от 25 играчи 20 бяха от нашата школа, локомотивци. Имаме помощта на квета на „Надежда“ Димитър Димов. Нашите юношески отбори ще тренират на базата в Требич, която разполага с три затревени терена и един изкуствен Започнаме ремонта на помощното игрище на „Надежда“, за да могат от пролетта те да се завърнат на нашия стадион“, заяви Василев.

За първия отбор

„Целта ни сега е да се спечелим правото да играем във В група. После постепенно ще мислим, стъпка по стъпка, както казах. - сподели Иван Василев. - С моя много добър приятел Стойне Манолов ще бъде конкуренти. Неговият тим Царско село ще играе в Южната софийска група, но накрая може да се наложи да играем бараж. Който е по-добър, нека победи.“

„Основата на първия отбор ще бъде юношеският ни състав от 11 футболисти, стигнал до финал на Държавното първенство. Към тях ще прикрепим няколко опитни футболисти, все локомотивци. Ако знаете колко наши бивши юноши на възраст сега 29-30 години ми се обадиха с желание да помогнат на отбора. Вярвам, че на стадиона ще се завърнат и тези фенове на Локомотив, които в последните години не са идвали, тъй като са били недоволни“, добави Тони Велков.

Футболният клуб влиза под шапката на спортния

„Футболният клуб преминава под шапката на ОСК Локомотив – заяви председателят спортното дружество Даме Стойков. - Така беше преди 30-40 години, сега става отново. Направили сме разделителни протоколи кой какво ще ползва.Има натрупани големи сметки от предишния клуб, ние тях няма да ги плащаме, ще открием нова партида за тока. Водата не е плащана от 6 години, токът от два месеца, но не е наша грижа.“

Предстоят съкращения

„Предстоят съкращения в новия клуб, тъй като той не може да поддържа 56 щата, както бе досега. Основата обаче ще се запази. Всичко ще стане ясно към 1 септември. Знам, че ще има сърдити, но в четвърта дивизия няма как да стане иначе“, обясни Иван Василев.

Запазват се символите

"Емблемата ще бъде същата, като досега. Само добавяме към нея 1929. Всички досегашни символи се запазват", завършиха учредители на новия-стар клуб.