На основния терен в НСА в София отборът на ФК „Берое” от Стара Загора надигра тима на ФК „Локомотив” (Пд) с 2:0 и грабна купата в детски футболен турнир „Данониада” 2018. Патронът на турнира Димитър Бербатов награди победителя и честити празника на всички деца. Сподели,че ще „наблюдава развитието им и им желае успех”.

„И аз съм реагирал, както децата. Падаш, ставаш, плачеш, боли те. Винаги е хубаво, когато идвам. Награждавам ги и им казвам по някоя дума. Надявам се да ме чуват. Следя развитието на доста деца, а накрая си проличава дали си следвал правилния път. Рано или късно, футболът ще ти донесе това, което искаш. Ако се върна назад съм доволен от това, което съм постигнал”, сподели Бербатов.

„Ние сме малка държава и много неща ни липсват. На децата ще им бъде малко по-трудно, но когато го направят успехът ще бъде по-сладък. Таланти винаги ще има. Важно е как те ще предпочетат да се развиват. Надявам се повече от тях да могат да успеят. В днешно време, ако успееш във футбола – наистина си заслужава.

Празнуваме с децата и към момента съм в активна почивка. Ако започнат първенствата и нищо не се случи, тогава ще е дошъл момента да спра с футбола. На 37 години съм и има разлика в това какво мислиш и какво можеш да направиш.

Всички неща се учат в ранна детска възраст. Средата, която расте едно дете. После това как се предава в спорта, с който ще се занимават. Много фактори играят значение. Ако се контролират правилно – шансът става по-голям”.

„При мен лошото е, че имам много интереси. Не е хубаво човек да е разпилян. Не съм решил какво ще правя след края на кариерата ми. Ако бъда треньор, трябва да е в чужбина, а не тук. Не работя активно, но имам планове, които, ако могат да се реализират – ще ги направя”, сподели бившият нападател на Манчестър Юнайтед.

„Играл съм много време в чужбина и не се виждам тук. Искаше ми се нещата да са, както трябва в България и да не ходя в чужбина, но реалността е друга”, продължи Бербо.

„Не е дошъл момента Бербатов да оправи футбола у нас. Някой път съм говорил неща, които не трябва. Ако реша да избера нещо друго, а да не е управление – никой не може да ми търси сметка. Актьорството е вариант. Чакам да ме викнат от Холивуд. Забавлявах се много”.

Димитър Бербатов говори и за разразилите се полемики, че е преценил да тренира с Берое, а не да се подготвя с ЦСКА:

„Мога да тренирам, с когото пожелая. Не държа злоба в мен. Тя е за сметка на хората, които са го направили”.

„Няма какво да коментирам футболния съюз. Не обичам някой да говори за нещо, което не е подготвен. Далеч съм от нещата.