В Павликени е ден на траур заради футболистите, които загинаха в катастрофа в четвъртък. Тежкият инцидент стана на пътя Плевен – Русе, в района на село Горна Студена.

Мъжете, които са от отбора в Павликени, се прибирали от футболен мач. На знак „Стоп“ шофьорът на автомобила не спрял и пресякъл пътя на тир. След тежкия удар колата била смачкана до неузнаваемост и се наложило екипи на пожарната да режат ламарините, за да извадят жертвите. 

Жертвите са Димитър Кушев, Генчо Стефанов, Георги Вълчев и Ивелин Ивов. Отивали на мач от аматьорската футболна лига между Павликени и Козловец.

Всяко едно от момчетата е имало месторабота. Футболът е бил извън трудовите им задължения, заяви кметът на Павликени Емануил Манолов пред NOVA. Той добави, че ще изчакат резултатите от разследването, но човекът, който може най-добре да обясни какво е станало, е шофьорът на камиона.

"Това кръстовище е известно като кръстовище на смъртта. Там често стават катастрофи", каза Манолов.

Най-младият от футболистите - Ивелин Ивов е шофирал автомобила. Той е бил част от отбора от 2 месеца. 

"Случилото се е тежко за целия град, не само лично за мен като треньор. Благодарен съм, че всички са съпричастни", каза треньорът на отбора.