Отборът от Втора лига Добруджа 1919 (Добрич) издигна кандидатурата на техническия директор на БФС Георги Иванов за поста президент на предстоящия конгрес, който трябва да се проведе на 15-и март.

Добричкият клуб проведе свое събрание, на което е взето решение да се застане зад кандидатурата на Иванов. Писмото е пратено до БФС с нужната документация, а вероятно трябва да бъде заведено в деловодството в следващите дни.

Бившият централен нападател Георги Александров Иванов е роден на 2 юли 1976 в Пловдив, България. Баща му Александър Иванов е легенда на Ботев (Пловдив). Известен е с прякора Гонзо.

Георги започва кариерата си в Локомотив (Пловдив), но не след дълго е забелязан от софийския „Левски“ и е привлечен по настояване на тогавашния треньор на "сините" Стефан Грозданов през 1997 година. Началото му не е особено убедително, но с течение на времето се доказва и се превръща в един от най-добрите нападатели в историята на сините, както и рекордьор по брой голове във вратата на ЦСКА във "вечното дерби" на българския футбол. В България играе само за тези два отбора – Локомотив (Пловдив) и Левски, а има и доста опит зад граница с екипите на френския Рен, Самсунспор, Газиантепспор в турската Суперлига, както и за Риека (Хърватия).

След края на футболната си кариера най-напред започва треньорска дейност, а после е и директор на Левски, на Локомотив (Пловдив) и на Черно море (Варна). В последните две години – от 2022-а насам е технически директор на БФС и отговорник за националните отбори. По-рано днес стана ясно, че още един клуб подкрепя Георги Иванов и това е петодивизионният ФК Ахелой от Бургаските областни групи.

По-рано днес елитният Славия представи своята кандидатура и тя е на вицепрезидента на централата и изпълняващ функциите президент на БФС Михаил Касабов.