Нефтохимик стартира кампанията си в Югоизточната Трета лига с класически успех над Черноморец 1919 в бургаско дерби - 3:0.

Двата тима имат амбиции за завръщане в професионалния футбол, на срещата присъстваха около 2000 зрители на стадион "Лазур".

Деян Христов откри в 3-ата минута, след което удвои в 25-ата минута, а Цветан Филипов оформи класическия резултат още преди почивката.

"Жалко е, че този двубой се играе в Трета лига, имаше заряд, съвсем заслужено спечелихме, момчетата на Черноморец също се представиха добре, за да възвърнем този футбол трябва да има и хора на стадиона. Феновете бяха на стадиона, заради дербито, дано тази година нещата ни се получат, дано успеем да влезем в професионалния футбол. Ще се борим, аз ще дам, това което мога от себе си", заяви след двубоя наставникът на победителите от Нефтохимик Диян Петков.

"Ще дойде един ден, но едно е ясно, опитваме се да направим една основа, да направим един здрав екип, до момента го постигаме, трудно беше в първия мач", коментира Кишишев. "Нефтохимик бяха и в А група, имаха и банкова гаранция", каза още той като описа и причините за липсата на бургаски клуб в Първа лига.